Foredrag om Steen Eiler Rasmussen For 100 år siden, i 1919, gennemførtes landets første konkurrencer i byplanlægning for en HEL by.

Foredrag om Steen Eiler Rasmussen

Beskrivelse:
For 100 år siden, i 1919, gennemførtes landets første konkurrencer i byplanlægning for en HEL by.
Steen Eiler Rasmussen, 1898-1990, dansk arkitekt, byplanlægger og forfatter; professor ved Kunstakademiets Arkitektskole 1938-68, forstod forudsætningerne for byer, arkitekturanlæg, deres karakteristika og formåede i særlig grad at formidle sine indtryk i et klart, forståeligt sprog.
Han var en fremragende tegner og illustrerede sine emner inden for en fin typografisk udformning med stor sikkerhed. Som udøvende arkitekt indledte han sin karriere i 1919 med at vinde førstepræmie i konkurrencer om byplaner for Ringsted og Hirtshals og kom i de følgende år til at yde en skelsættende indsats for dansk byplanlægning, hvor han var blandt de første, som så bymiljøet og de enkelte bykvarterer som en integreret helhed inden for den samlede byplan.
Arkitekt Jesper Pagh tager i sit foredrag et tilbageblik på den by, konkurrencevinderen så for sig. Han drager sammenligninger med andre projekter Steen Eiler Rasmussen har gennemført, og trækker de store linjer til dagens byplanlægning – hvordan er det generelt med planer og deres realisering? Og sikrer byplanlægningen gode bymiljøer og arkitektur af kvalitet?
Bygningskultur Ringsted, Oplysningsforbundet SFOF og Ringsted Museum og Arkiv inviterer til en aften på Ringsted rådhus, som for øvrigt også er tegnet af arkitekten med indblik i Steen Eiler Rasmussen indflydelse på Ringsted med foredrag og udstilling af tegninger.

Foredragsholderen Jesper Pagh er arkitekt og adjunkt i byplanlægning ved Roskilde.
Arrangementet koster 50,- Tilmeld dig her:

Tid:
Onsdag den 11. december kl. 17-19
Sted:
Byrådssalen, Ringsted rådhus
Sct. Bendtsgade 1. 4100 Ringsted
Type:
Forelæsning
Tid / sted:
Onsdag den 11. december kl. 17-19, Byrådssalen, Ringsted rådhus Sct. Bendtsgade 1. 4100 Ringsted
Pris:
50,- kr.
Kontakt
sfof@sfof.dk