Et blik på interkulturel sommerhøjskole: "Alle har budt ind"

Før LivøFeries interkulturelle sommerhøjskole, snakkede vi med  mangeårig LivøFerie-deltager Mikkel Stage om hans forventninger til det nye SFOF tiltag, som han og hans familie skulle deltage i. Her efter LivøFerie har vi snakket med ham igen, for at høre om forventningerne blev indfriet.

Ferieformen har ifølge Mikkel gjort det muligt for flygtningefamilierne og de danske familier at møde hinanden i øjenhøjde. Mikkel deltog på naturholdet, hvor de i løbet af ugen gik på opdagelse i Livøs særegne natur og fik produceret både hybenmarmelade og lam tilberedt i en jordovn. Mikkel siger: ”Studiekredsen og det at lave noget sammen har givet en særlig god mulighed for at komme tæt mennesker, der kommer et helt andet sted fra med helt andre forudsætninger”.

Mikkels børn kom også til øen med store forventninger om at få nye venskaber. Dem fik de masser af. ”Jeg har næsten ikke kunne have dem for mig selv” siger Mikkel med et grin. ”Der har hele tiden været nogle som ville holde dem, passe dem eller have dem med på tur. Det har været superfedt

For Mikkel står det også stærkt, at alle har været gode til at byde ind i løbet af ugen: ”Alle har givet en hånd med pligterne. Alle har været enormt gode til at hjælpe hinanden og udfordringer er blevet løst i fællesskab”. Også med de fælles aktiviteter har iderigdommen været stor. ”Alle har været helt vildt gode til at byde ind. Nogle har arrangeret dans, andre har bagt kage, andre igen har fundet vandpiben frem hver aften”.

For Mikkel blev forventningerne blev indfriet til fulde, og, tilføjer han, han vil helt sikkert deltage i en sommerhøjskole som det her igen en anden gang.