Når folkeoplysning skaber forandring

En næsten-færdig sundhedsklinik, ny viden, støtte til undervisning og nye netværk på tværs af landegrænser. Det er i store overskrifter det foreløbige resultat af projektet "Folkeoplysning for Forandring", som SFOF satte i gang i 2012 med støtte fra Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS).

Samarbejdsprojektet mellem SFOF og den ugandiske organisation Hands of Hope har som formål at udbrede viden her i Danmark om organisationen Hands of Hopes projekter. Organisationen er startet af lokale med hjemsted i Tororo i det østlige Uganda.

SFOF støtter op om, og fundraiser til, Hands of Hopes projekter. I Hands of Hope bruger projektleder Phibby Otaala en stor del af sine vågne timer på at skabe projekter, der kan understøtte den fattigste del af befolkningen. Fx skaber hun undervisningsinitiativer, sunhedsinitiativer og sørger for aktiviteter til områdets unge.

Med Folkeoplysning for Forandring, har vi vist, at folkeoplysning kan være mange ting - også noget, der gør en meget konkret forskel for mennesker. Blandt andet har vi bidraget til Hands of Hopes arbejde med unge ved at hjælpe deres basketball-aktiviteter i gang gennem undervisning, fundraising til spillerne og sponsorerede spillertrøjer fra danske Falcon Basketklub. Vi har også fundraiset et betydeligt beløb til en næsten-færdig sundhedsklinik, som kommer til at gøre en stor forskel i lokalsamfundet, der sjældent har mulighed for at få medicinsk konsultation.

Her i Danmark har vi holdt forskellige oplysnings-aftenener og fundraising-arrangementer. Vi er blevet meget klogere på Uganda – og på hvad folkeoplysning kan betyde for mennesker både i Danmark og i et u-land. Du kan læse meget mere om projektets aktiviteter i både Uganda og Danmark på vores blog.

Samarbejdet med Hands of Hope fortsætter. I fremtiden vil vi invitere til arrangementer, hvor man både vil kunne engagere sig, få mere viden samt lære, hvordan man kommer fra idé til handling i projekter.  Et stort tak til alle de, der har støttet op om projektet og samarbejdet indtil videre, til Falcon Basketclub for deres sponsorat og ikke mindst til DFS, der har været en vigtig spiller i at få kickstartet projektet.  

 

På billederne ovenstående ses to drenge, der viser frem deres sponsorede basketball-spillertrøjer (stort billede), projektleder Phibby, der tager de første spadestik til den idag næsten-færdige sundhedsklinik og et billede fra opbygningen af sundhedsklinikken.